Projecten Espérance Vie

2015

Kunststof stoelen in lokaalOp enige afstand van het hoofdgebouw zijn in 2014 al drie klaslokalen gebouwd waar kinderen les krijgen in technische vakken en landbouw.

Met de opbrengst van de Kerstcollecte Deurne 2014 kon in 2015 een van die lokalen worden afgewerkt. De vloer van het derde leslokaal werd voorzien van een degelijk cementlaag. De wanden zijn geschilderd en de plaatselijke timmerman heeft 20 stevige houten werktafels geleverd.Schoolbord Daarnaast zijn 20 kunststof stoelen gekocht omdat die eenvoudig mee te nemen zijn als er buiten les gegeven wordt.
Bovendien zijn drie grote verplaatsbare schoolborden, een voor elk leslokaal, aangeschaft. Docenten en leerlingen waren superblij en zijn enthousiast aan het nieuwe schooljaar begonnen.

Met geld van Werkgroep terug naar Batouri is de nieuwe kippenfarm afgebouwd en zijn de benodigde kuikens gekocht.

2014

Voor de praktijklessen zijn op het terrein twee visvijvers en diverse plantages aangelegd. 

Voor kinderen, die andere talenten en interesses hebben, zijn recentelijk op het terrein van het opvanghuis drie nieuwe leslokalen gebouwd. Hier krijgen ze theorielessen in o.a. landbouw, tuinbouw en visteelt. In elk lokaal is ruimte voor ca. 20 leerlingen. In de leslokalen wordt verder naailes gegeven en leren de kinderen omgaan met de computer. De drie nieuwe leslokalen moeten nog ingericht worden. Per lokaal zijn 20 stoelen en 20 kleine tafels nodig. Er is ook behoefte aan drie schoolborden. Gelukkig besteedt Kerstcollecte Deurne 2014 aandacht aan dit project.

2012

Op het terrein is een houten ruimte gecreëerd waar computers geplaatst zijn. Voor de jongeren gaat een wereld open, vooral op momenten dat Internet werkt. Helaas is dat niet altijd het geval.

De leiding doet veel moeite om zelf inkomsten te genereren. 
Van de uit eigen plantages afkomstige vruchten worden sappen gemaakt voor de verkoop. De velden met Aloë-Veraplanten leveren voldoende sap om genezende zalfjes te maken die tot op de markten in Yaoundé verkocht worden. De opbrengst van de verkoop is voldoende om het salaris van een medewerker te betalen. De eigen groentetuin levert groenten voor eigen gebruik en voor verkoop. Naast varkens, konijnen, kippen, kalkoenen, ganzen en eenden worden nu ook kwartels gehouden. Zowel voor eigen consumptie als voor de verkoop. 

De door medewerkers van het Provinciehuis in Den Bosch gesponsorde waterput is een enorme aanwinst en eigenlijk niet meer weg te denken.

2011

Er staan nu 304 weeskinderen geregistreerd. Het lukte ons dit jaar om voor 265 van de 304 kinderen schoolgeld te betalen. Omdat er steeds meer kinderen hulp nodig hebben is extra financiële hulp dringend nodig.

Afgelopen jaar hebben medewerkers van het Provinciehuis Den Bosch geld bijeengebracht voor de bouw van een waterput met pomp op het terrein van het opvanghuis. De put is nu in gebruik en een enorme aanwinst.

Op het terrein rondom het opvanghuis voor weeskinderen zijn meerdere plantages aangelegd. De kinderen helpen in hun vrije tijd om deze te onderhouden. Dit is voor hen ook een leerproces. In de nieuwe kippenfarm worden naast kippen en kwartels ook kalkoenen gehouden. Het vlees is voor eigen consumptie en voor verkoop bestemd. Van de vruchten, ananas en papaya, worden sappen en ijsjes gemaakt die verkocht worden. De opbrengst is bestemd voor hulp aan de kinderen.