Onderwijs

Vooral in ontwikkelingslanden is goed onderwijs, met name voor meisjes, erg belangrijk. Vandaar dat de werkgroep, met de hulp van de leerlingen van het St. Willibrordgymnasium uit Deurne, Wilde Ganzen en talloze donateurs, verschillende projecten op het gebied van scholenbouw heeft opgezet.

onderwijs in batouriEind 2004 werd in Banyo een nieuwe school gebouwd die goed functioneert en waar steeds meer meisjes naar toe gaan. In 2005 wordt het plan opgevat om in Mobé, midden in de savanne, een tweede school te realiseren en ook hier is het een groot succes.
Zelfs de vluchtelingen uit Tsjaad en de Centraal Afrikaanse Republiek maken er dankbaar gebruik van. Zowel bij de school in Banyo als in Mobé is een waterput gebouwd.

Natuurlijk worden de scholen regelmatig door ons bezocht en naast diverse optredens van de kinderen volgt steevast een geanimeerde discussie met de ouders.

Een heel ander project is een bibliotheek van 4000 Franstalige boeken die door de werkgroep bijeen zijn gebracht. Ook talloze muziekinstrumenten zijn in de scholen uitgedeeld.