• Home
  • Straatkinderen

Straatkinderen

Het probleem van straatkinderen wordt veroorzaakt doordat kinderen ouders hebben die zich niet meer om hen bekommeren, dat ze slecht behandeld worden door de familie, dat zij niet meer naar school gaan. Zij zwerven door de stad en hopen wat geld te verdienen door het uitvoeren van karweitjes. Niet zelden komen ze in contact met verkeerde mensen.

Er bestaat geen door de overheid geregelde opvang voor deze kinderen.

Een vrouw uit de wijk Mokolo in Batouri heeft zich het lot van de kinderen aangetrokken. Zij huurt daarvoor een groot huis en de werkgroep helpt haar met het betalen van de huur.

Het huis biedt zeer summier onderdak aan 18 kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Dat houdt in dat de kinderen hier veilig kunnen overnachten, er wordt voor eten en kleding gezorgd en hun schoolgeld wordt betaald. Ook wordt moeite gedaan om de kinderen weer in contact te brengen met hun ouders en familie.

Stapelbed

Met een donatie van Rommelmarkt Meijel zijn, bij het bezoek van onze werkgroep in januari 2015, twee grote stevige tafels en 18 stoelen aangeschaft. Een groot stapelbed werd met veel plezier ingewijd. De eerste nacht kropen alle kinderen daarin. Door extra giften van donateurs is een  tweede bed besteld en inmiddels afgeleverd.

Het huurhuis heeft dringend onderhoud nodig. De eigenaar doet daar niets aan. Overwogen wordt om een eigen opvanghuis voor deze kinderen te laten bouwen.  Voorafgaand hieraan is onze werkgroep nu bezig om, ook voor de toekomst, professionele leiding voor het opvanghuis en begeleiding van de kinderen te zoeken.